Posts

Showing posts from July, 2012

Pada Saat Kita Berkata...

Image
Adakah anda tahu sahabat anda sentiasa bersangka baik dengan anda? Tahukah anda pada saat anda mengata sahabat anda itu dan ini, sahabat anda pula memuji anda? Pada saat kita mengatakan teman sebilik kita seorang yang "tidak pembersih", sahabat kita mengatakan yang kita ini seorang yang rajin belajar, taat kepada perintah ibu bapa dan menjaga hubungan dengan Allah. Tidak pernah sekali pun dia mengatakan perkara yang tak baik tentang kita. Tak pernah sekali dia membuka aib kita kepada orang lain. Pada saat kita mengatakan 'mood' untuk belajar hilang sebab rakan kita pinjam buku kepunyaan kita, kita lupa yang sahabat kita pernah keluarkan duitnya untuk belanja kita makan waktu poket kita kosong tidak berduit dulu... Pada saat itu kita lupa jasa baik dia kepada kita. Pada saat kita berkata di Facebook, "Hari ini aku sakit hati dengan sahabat aku kerana dia menyorokkan barang aku (kononnya) untuk suka-suka", sahabat kita pula memberitahu orang lain bahawa kita ada…

KERINDUAN~~

Image
sy SAYANG Allah sy SAYANG Rasulullah sy SAYANG Umi N Abah sy Sy SAYANG Sahabat2 sy
sangat2 RINDUkan mereka :( x saba nak balik uma~~ nak gaduh2 gn Amir..haha raye ni..InsyaAllah abg long sy n my kakak ipar n my only one niece balik kg..huhu Umi da sgt2 hepi..yela..mak mne yg xsyg anak..kn?huhu

guess what..ase cm da xsaba nk abis study..ag 2ta0n padahal tuh..haha bkn sbb nk kawen ye.. xsaba nk abis stuudy sbb sy nk kje n nak capai impian umi n abh sy..huhu ape?hmm..biarlah rahsia ye..huhu d0akan ye bia sy mmpu laksanaknnye..huhu kalau boleh xnak kawen awal..huhu.. tapi kita hanya merancang kan? Allah yg tentukan segalanya..
p/s : ble tgk org kawen mmg kite aut0matik ase cm nk kawen gak..sbb tgk d0rg cm hepi gle..tapi kite kne tgk gak sma ada kite ni da ready atau x..n 0pc0ss..lw sy..mmg sy xready ag..huhu byk ag bnd yg perlu diselesaikan sblm nk pk sal kawen2 bagai ni..huhu tambah2 ble cal0n p0n xd ag..hehe.. :)

SEUMUR HIDUP :)

Image
salam.. wah..da terlalu lame x update bl0g.. nape?sbbnyeee..LUPE passw0rd..haha..ble passw0rd x igt..alamtnye mmg xleh bukak laa..huu ni p0n ase cm mls gle nk update.. nk p0st gaambar2 je spnjg sem4 berlangsung.. skang gh cuti..2 bulan ase cm 2ta0n.. sbbnye bru bpe ari cuti tp da B0RING thp ap ntah..haha.. baru pas Final Exam.. sem0ga Allah melembutkan hati pemeriksa2 kertasku..Aminnn :) and utk pengetahuan sume.. ramai sgt kwn2 sy kawen taa0n ni..ad la lam 5-6 org..huhu.. agak FRUST GLE xdpt g..huhu frust sesangat!!! btw..sem0ga mereka bahagia hingga ke syurga :) bwh ni gmbr2 kawenSyarifah Syahida Wafaa n her husband Syed Ihsan :) lawa kannnn! seriously sdey gle xdpt g..huu :( bwh ni pulak gmbr kawen my juni0r~~langkah bendul tuu..haha sem0ga bahagia buat Humaira' and Nazirul Mubin.. dua2 gh study ag..Jordan :)
ni lak gmbr slh s0rg kwn sy gak..even xd la rapaat sgt kt sk0la dlu.. Iman n her Husband..